Loading... (0%)

Wij geven de jeugd een kans!
Bij Metaalhandel Dick werken we graag met jongeren. Of het nu gaat om werkloze jongeren, stagiairs of jongeren in het kader van een leer-werk traject. Ook jongeren met een ‘beperking’ zijn bij ons van harte welkom. Zo werken wij onder andere samen met organisaties als De Twijn, De Boog, Wezo en Frion.

De Twijn
Elke woensdagochtend ontvangen we een groepje van vier jongens en hun begeleider van De Twijn. Vol enthousiasme werken ze mee in ons bedrijf. Ze halen bijvoorbeeld computers uit elkaar of strippen kabels. Deze jongens hebben allemaal hun eigen ‘beperking’.

frion

twijn

Frion
Twee jaar geleden is een Frion-jongere bij ons komen werken. Hij was heel leergierig en in korte tijd had hij zich al veel werkzaamheden eigen gemaakt. Wij zijn trots dat hij onlangs het certificaat voor heftruckchauffeur heeft gehaald.

Leer-werk traject
Eén dag in de week naar school en vier dagen werken. Dat zijn de kenmerken van een leer-werk traject. Ook op deze wijze bieden wij graag kansen aan jongeren. In nauwe samenwerking met school wordt een programma opgesteld en worden opdrachten bepaald. Zo vergroten we de kans van slagen aan het einde van het traject. Op dit moment is er één jongere in dit kader wij ons werkzaam.

U ziet, Metaalhandel Dick maakt echt werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is onze intentie de mogelijkheden op dit gebied in de nabije toekomst nog verder uit te breiden.